Hiiumaa söögisellid olid Kuressaares edukad

13/09/2013 21:12

Et vorstitegu mitte rahva unustuse hõlma ei veereks, selleks saabus SaareMaalaadale kuus Kärdla ja Käina söögiselli oma kogemust saarlastele edasi andma. Alustuseks peatuti reedel, 13. septembril, Saksa külakeskuses ja tehti vorstitegemise saladused endale selgeks. Tuleb tunnistada, vorstitegu on nagu käkitegu - suht lihtne! Kõige keerulisem meie tingimustes on soolika hankimine, sest Hiiumaa poodides seda veel ei müüda. Vorstimaterjalina kasutati saare maheveise ja mahelamba liha, rohkelt maitseaineid ja mullivett. Veidi mässamist - ja suupärane toode oligi valmis.
Laupäeval, 14. septembril oli lastele teguderohke päev: vorstid tuli grillida ja vormistada taldrikul sööjale sobivaks. Hiiumaa ja Saaremaa söögisellide projekt tunnustati Saaremaa ettevõtjate liidu poolt auhinnavääriliseks ettevõtmiseks, mille tunnistuseks anti lastele aunael. Samuti saavad söögisellid võimaluse kokata Pädaste mõisas tippkoka käe all.
"Oli vahva sõit!" ohkasid väsinud lapsed koduteel. "Me ütleme käsitööõpetajale, et tahame tunnis vorsti teha", oli laste kindel soov.

Fotod: Alar Allas